Američki roker pravi srpsku rakiju

Bil Guld, basista benda „Faith No More“ je zahvaljujući putovanjima sa bendom upoznao različite kulture i tradicije, ali mu se srpska izgleda baš dopala. Tokom svojih putovanja i nastupa imao je priliku da proba srpsku rakiju, kojom se toliko oduševio da je odlučio da pokrene svoju proizvodnju, piše portal Balkanrock. Očaran balkanskom kulturom, odlučio je da napravi svoju ličnu rakiju pod nazivom „Yebiga“.

Резултат слика за bil guld rakija yebiga“Mnogi ovo ne znaju, ali idući na turneje i putujući decenijama po Balkanu postao sam veoma privržen poznatom alkoholnom piću koje se zove rakija. U toj oblasti se pravila vekovima, ali se čini da većina ljudi u Americi ne zna za nju. I ako znaju, izgleda da su upoznati samo sa gadnim stvarima”, rekao je Guld.

Dodao je da ga ne oduševljava samo ukus već i činjenica da se radi o važnom delu balkanske kulture i da se rakija ispija na venčanjima i sahranama.

„Odlučio sam da napravim svoju verziju rakije. Poslednjih nekoliko godina moja misija je bila da donesem u Ameriku dobru rakiju, i to sam napokon postigao sa „Yebiga“, kaže Bil.

„Yebiga“ rakija proizvodi se u Srbiji i izvozi u SAD. „Trenutno je dostupna samo u Kaliforniji, ali planiramo da je raširimo po Sjedinjenim Državama“, rekao je muzičar.

Guld je očigledno upoznat sa tradicijom rakije u Srbiji, pa pominje kako je dobra u otklanjanju tegoba prilikom gripa i prehlade, može da se koristi kao vodica za ispiranje usta, za dezinfekciju, ali i poliranje automobila.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *