Albanac s Kosova spasio Srpkinju u Ženevi

Albanca s Kosova i Metohije koji živi u Ženevi u Švajcarskoj, tamošnji mediji smatraju herojem jer je rizikovao život da bi spasao jednu devojku iz Srbije.

Medžid sa KiM pre nekoliko dana video je dim kako izlazi iz stana i čuo pozive u pomoć jedne žene i bez razmišljanja je ušao između plamena i dima kako bi spasao Ivanu.

“Neko je vikao sa jednog balkona. Dim je izlazio kroz prozor dole, potrčao sam i ušao, bilo je toliko dima da nisam mogao nikoga pronaći. Izašao sam da odahnem i vratio se, tada sam Ivanu mogao odvući do prozora, ali ne i izvući je. Jedan komšija mi je dao vlažnu krpu, opet sam otišao jer sam mislio da je dete još u stanu, a onda su stigli i vatrogasci”, rekao je Medžid švajcarskim medijima.

Portal 20min.ch je preneo da je priča tim lepša što je Ivana Srpkinja, a Medžid Albanac.

Ovaj 26-godišnjak, koji je takođe proveo jedan dan u bolnici, naravno nije znao za Ivanino poreklo.

“Čak i da sam znao, ništa se ne bi promenilo. Nisam mislio. Trebalo je spasiti život, srpski ili albanski, svejedno”, kaže on.

Mexhid nije samo ugrozio svoje zdravlje ovom prilikom. Bez dokumenata je i nije imao interesa da bude razotkriven. Danas se nada da mu njegov altruizam neće naškoditi.

“Nikad ga neću razočarati”, rekla je Ivana nakon incidenta.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *