Vukanović spojio Zvezdu i krajiške pesme

Aleksa Vukanović, novi fudbaler Crvene zvezde i najbolji strelac Superlige Srbije  , pored fudbala ima još jednu ljubav, a to je pevanje. I to ne bilo koje, već ono izvorno krajiško ojkanje. On je, naime, član muške pevačke grupe „Konak“, koja egzistira u sklopu Kulturno-umetničkog društva „Blagoje Parović“ iz Gajdobre, a upravo su pevanje krajiških pesama i folklor njegova najveća strast posle fudbala.
Резултат слика за aleksa vukanović i grupa korakOva grupa, zajedno s Vukanovićem, učestvovala je 2012. u muzičkom serijalu Radio-televizije Srbije pod nazivom „Šljivik“, koji je za cilj imao negovanje bogate i jedinstvene muzičke i igračke tradicije naše zemlje. „Konak“ je na kraju serijala trijumfovao u kategoriji izvornih pevačkih grupa i postao nosilac titule „čuvari narodne baštine“.
Sam Aleksa na Instagram profilu objavljuje fotografije i video-snimke kako s prijateljima peva krajiške pesme, a komentari tipa „Drži se ti, sine, fudbala“ uopšte ga ne pogađaju, jer kako kaže, on čuva tradiciju.
Novi napadač Crvene zvezde je folklorom počeo da se bavi 2001. godine, omiljena pesma mu je „Nema raja bez rodnoga kraja, nema miline bez Hercegovine“. Često je isticao da kad on i njegovi prijatelji zapevaju tu pesmu, tokom raznih gostovanja širom bivše Jugoslavije, u salama nastaje potpuna ludnica i da tada svi zajedno uživaju.
Naslovna fotografija: Aleksa Vukanović (treći sleva) u folklornoj grupi Krajišnika „Konak“ iz Gajdobre

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *