Ужас у Будви: Сузавац бацили и на децу!

Полиција је данас у Будви бацила сузавац, након што је грађанима који су опколили станицу полиције издато упозорење да се разиђу. Полиција је бацила сузавац и у спортски центар у коме су деца тренирала. Ухапшено је председник општине и неколико одборника СНП и ДФ-а. Око 17 часова, полиција је разбила све групе демонстраната.

Ухапшени су председник Општине Марко Царевић и одборници СНП и ДФ Крсто Рађеновиц и Ђорђије Вујовић. Полиција је одбила окупљене испред зграде Општине, код које је био бачен сузавац. Грађани су изгурали неколико контејнера на улице у чин протеста, блокирајући саобраћај у појединим улицама чак и својим телима.

Претходно је гађан јајима аутомобил у коме је превожен лидер Црногорске у Будви Владимир Булатовић. Грађани су певали Булатовићу испред станице полиције: „Изађи мала“.

Секретари општинских секретаријата поднели су кривичну пријаву Управи полиције против НН лица припадника иеидентификованог обезбјеђења због забране уласка на своја радна мјеста у Општини Будва. Потпредседник Општине Будва Марко Марковић, секретар Секретаријата за заштиту имовине Никола Пламенац, секретарка Секретаријата за локалну самоуправу Милијана Вукотић – Јелушић, в.д. секретарке Секретаријата за привреду Славица Масловар, в.д. секретара Секретаријата за инвестиције Младен Микијељ и секретар Секретариајта за комунално стамбене послове Срђан Греговић поднели су кривичну пријаву Управи полиције против НН лица, припадника неидентификованог обезбјеђења, преноси РТВ Будва.

Како између осталог, наводе у пријави, они су неовлашћено боравил у просторијума зграде Општине Будва и онемогућавали старешинама органа управе Општине Будва долазак на своја радна места и спречили свим запосленима у Општини Будва долазак на свој радна места и уз физички контакт угрожавали им сигурност и право на рад.

Претходно је на службеном улазу у зграду Општине Будва дошло до тензија. Полиција је применила силу и један младић је повређен. То је изазвало револт окупљених који су узвикивали „нећемо мафију“. Службеници приватног обезбеђења јутрос су изгурали из зграде Општине Будва председника Општине Марка Царевића.

О понашању црногорских специјалаца најбоље говори снимак из насеља Голубовина на којем се може видети како двојица припадника Посебне јединице полиције шутирају једног мушкарца током хапшења.

На снимку се јасно види да грађани не пружа отпор, али и да то не зауставља полицајце у намери да физички озледе лица са снимка.

Према сазнањима портала Ин4С, реч је о Предрагу Радетићу, доктору економских наука са Шефилдског универзитета из Велике Британије. Предраг је банкарски експерт, консултант из области економије, сарадник многих светских банака и британски држављанин.

Ова сцена крвничког иживљавања припадника црногорске полиције, али и многе друге, обишле су регион!

One thought on “Ужас у Будви: Сузавац бацили и на децу!

 • 12. јул 2020. at 14:54
  Permalink

  Pobavite se sa istinom pa onda razmisljate na slogu srbijanaca.
  U Budvi se rodio plod od Beograd. Beograd hoce da se oslobodi neistine srbijanskih politicara.
  Itd, Itd, Itd …

  Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *