Тројица браће на бранику отаџбине

Три рођена брата и тројке на рођењу – Ђорђе, Никола и Алекса Рацковић, кадети су Војне академије, а у жижу јавности су доспели када су на Богојављење први допливали до Часног крста на Савском језеру у Београду.

Никола

Ђорђе и Никола истичу да у конкуренцији од 57 пливача није било лако допливати први до Часног крста, али да им је значило то што су пливали раме уз раме, као и подршка трећег брата Алексе и родитеља, који су били у публици.

Алекса је рекао да је био поносан на своју браћу и да га је њихов успех једнако обрадовао као да је његов.

Ђорђе

Браћа Рацковић рођени су 1998. године, а за војни позив определили су се још пре него што су уписали Војну гимназију.

Сва тројица сложно наглашавају да су их официрском позиву привукли богата српска историја, љубав према отаџбини и заједничка интересовања за војску, као и то да су их родитељи подржали у тежњи да се професионално остваре као официри Војске Србије.

Тројица браће сада су на трећој години Војне академије, Ђорђе и Никола изабрали су смер артиљеријско-ракетне јединице за противваздухопловна дејства, док се Алекса определио за студије на смеру оклопних јединица. Како кажу, врло су задовољни условима студирања на Војној академији и наставом коју похађају.

Алекса

“Није било лако одвојити се од куће са 15 година и отиснути се у један озбиљан свет”, присећају се браћа Рацковић, али наглашавају да им је то што су у Интернату Војне гимназије били заједно у соби помогло да се осећају као код куће.

Кажу да и данас размењују искуства једни с другима, о настави на модулима које похађају, обуци, доживљајима…

Иизвор: Агенције/ Фото: Министарство одбране

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *