Три деценије Лазаричког хора у Сиднеју

У великој сали Конзерваторијума Вербругхен Хол у Сиднеју, у Аустралији, одржан је свечани концерт црквеног хора Лазарице, који ове године навршава 30 година од оснивања. У присуству већег броја парохијана Лазарички хор је прославио своjу славу, свог Небеског заштитника Светог Јована Златоустог.  Честитке поводом славе хору упутио је и Његово Преосвештенство Преосвећени Владика Силуан.

Прослава је отпочела Светом Литургијом коју је предводио парох Лазарички, прота Миодраг Перић. Поред Лазаричког хора учешће у Литургији узели су и малишани  дечијег хора “Звончићи“. Њихови умилни гласови у великом су узвисили свету Литургију. На завршетку Литургије обављен је славски обред, сечење славског колача а затим је у црквеној сали за све присутне послужена славска трпеза љубави.

У свом поздравном обраћању, прота Миодраг је изразио своју личну захвалност хористима за њихову велику жртву, што сваке недеље појањем и својим умилним гласовима улепшавају Литургију и сва Богослужења.  Посебно му је драго да се сада види и подмладак који обећава да ће и он, као и хористи, наставити да гаји љубав према духовној музици, а од свега важније и љубав према Богу.

Честитајући хористима њихову славу и јубилеј поводом 30. годишњице од оснивања,  укратко се осврнуо на свечани концерт “Небески Звуци на Земљи“, који је одржан 20. новембра на Сиднејском Конзерваторијуму Музике.  Том приликом захвалио се и најмлађим учесницима присутним на слави Лазаричког хора. На крају је позвао  све присутне да остану и поделе радост дана са свима.

Извор: Српски глас/Милица Козлина

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *