Sestre Gobović pevale sa decom iz dijaspore

Sestre Gobović, bliznakinje Marina i Marija, održale su tri muzičke radionice o značaju izvorne tradicionalne muzike sa decom predškolskog uzrasta i mladima srpske dijaspore u osnovnoj i srednjoj školi „Dositej Obradović“ u Temišvaru, u Rumuniji, i pritom ih učile pavanju izvornih, duhovnih i dečijih pesama.

Ovaj program realizovan je na poziv Kabineta ministra bez portfelja zaduženog za koordinaciju aktivnosti i mera u oblasti odnosa sa dijasporom.

„Jako nam je drago i veliko zadovoljstvo nam predstavlja što smo baš nas dve odabrane da mališanima u srpskoj dijaspori prenosimo znanje o srpskoj tradiciji. Sva deca su već posle prvog dana pevale naše pesme u glas, ali i pesme značajne za srpsku tradiciju. Videlo se da baš vole našu muziku. Direktorka škole Aleksandra Stojkov se potrudila da nas ugosti na najbolji način, a mi se nadamo da smo opravdale njena očekivanja“, rekle su sestre Gobović.

Sestre Gobović su prošle godine dobile blagoslov patrijarha srpskog gospodina Porfirija da njihov dečiji hor „Slavujčići“ bude hor pri Hramu Svetog Save u Beogradu, a njihova pesma “Srbija” proglašena je za najlepšu pesmu o našoj zemlji. Ako je do sada niste čuli, poslušajte i pogledajte kako to rade sestre Grbivić:

Fotografije: Marina i Marija Gobović sa srpskom decom u Temišvaru

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *