Pihtije iz Almazan Kitchen

Pihtije (ili piktije), stari srpski specijalitet, nezaobilazan na trpezi na slavama, veseljima i drugim svetkovinama. Sprema se uglavnom tokom zimskih hladnih dana, a odavno se uselio i restorane srpske nacionalne kuhinje. Sir, pršuta, kiseli kupus, nije kopletno predjleo uz rakijicu ako nema pihtija.

Koliko domaćica, toliko recepata, gotovo svaka ih sprema na različit način, ali ako hoćete da počastite goste, koji vole pihtije, pogledajte recept iz Almažan kuhinje (Almazan Kitchen), Aleksandara i Bobana Almažana, uz čijie specijalitete se ližu prsti. Širom sveta preko njihovog youtube kanala, milioni ljudi gledaju kako oni spremaju hranu na prirodan način  u šumi. O tome smo opširno pisali poslednjih dana na portalu „Tamo daleko“, a ovo je nastavak naše druženja i uspešne saradnje.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *