Овације за „33 анђела“ у Нишу

У биоскопу Вилин град у Нишу одржана је светска премијера филма ,,33 Анђела“ аутора, директора филма и продуцента Бранка Димовића Димеског.

Филм ,,33 Анђела” је динамична прича и документовани приказ  који говори о патњи и страдању више од две стотине малолетне српске деце за време Другог светског рата, прича која је публику оставила без даха. У Норвешку је послато преко 200 деце од којих је више од 44 смртно страдало. Најмлађе међу њима имало је само 11 година.

Директор и продуцент филма ,,33 Анђела"

На почетку премијере Војни оркестар из Ниша је извео две нумере, Химну Србије и Тамо далеко, а потом се публици обратила заменица гредоначелнице Ниша Душица Давидовић. Она је подсетила да је играни део филма ,,33 Анђела” у српско-норвешкој продукцији реализован у сарадњи са Народним позориштем и Народним музејом из Ниша, као и уз учешће већег броја глумаца и деце из школе „Стеван Сремац“

Међу говорницима били су и председник општине Палилула, Братислав Вучковић, као и гости из Норвешке, теолог и историчар др Јоханес Солберг, Гунар Хансен, новинар и директор завода за заштиту споменика Норвешке и композитор филма ,,33 Анђела” Андреј Стојановић.

Уз велике овације публике филм ,,33 Анђела“ премијерно приказан синоћ у Нишу

Нумеру из филма на фрули је пред нишком публиком извео Никола Митић који живи на Космету. Публици су се представила и деца глумци, из основних и средњих школа из Ниша, који су одрадили посао као професионалци, као и глумци из Нишког народног позоришта.

Уз велике овације публике филм ,,33 Анђела“ премијерно приказан синоћ у Нишу

На крају филма уз велике овације и аплауз публици су се преставили људи који су изнели овај филм, редитељ Горан Вукчевић, наратор др Јоханес Солберг, директор фотографије Дејан Тршић, ко-сценаристи Милка Кајганић, стручни сарадници Ђорђе Бојанић, историчар и Александар Динчић, историчар, на на челу са аутором и директором филма Бранком Димовићем Димеским.

Уз велике овације публике филм ,,33 Анђела“ премијерно приказан синоћ у Нишу

-Аплауз на крају премијере је наша круна и доказ да смо урадили право национално родољубиво дело. Та наша ,,33 Анђела”, иако их је како се показало више, захваљују се са ,,неба”… чекали су на истину 80 година. Хвала целој екипи на челу са продуцентом Бранком Димовићем Димеском, без кога не би реализовали ово светско дело од националног значаја за нас Србе, прича Ђорђе Бојанић.

Премијера филма ,,33 Анђела” у Београду заказана је за сутра, 20. октобара у 20 часова у хотелу Праг.

Уз велике овације публике филм ,,33 Анђела“ премијерно приказан синоћ у Нишу

Извор: Српска историја

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *