Nova ucena: U Grčku na letovanje samo vakcinisani

Kontroverzna odluka grčkih vlasti da će svi turisti koji dobiju vakcinu protiv korone moći slobodno da letuju u ovoj zemlji, veoma je moguće da će produbiti ionako tešku situaciju domaćih turoperatera.

Korona virus je uzrokovao da turizam postane najpogođenija grana privrede. Od početka epidemije, od momenta kada su se pojavili prvi slučajevi korona virusa u našoj zemlji, kao i u zemljama širom sveta, svi su morali da se naviknu na nove uslove koje je počela da „diktira“ surova pošast.

I pored državne pomoći i isplate ukupno šest minimalaca za svakog od radnika, mnoge agencije jedva sklapaju kraj s krajem jer mesecima nisu zaradile ni dinar. Polako su počinjale da ulaze u bakrot, počela je blokada računa, a samim tim i rada turističkih agencija.

Mnoge agencije su se istovremeno nadale boljoj letnjoj i zimskoj sezoni, međtim, imajući u vidu prognoze o nastavku epidemije, optimizam je bivao sve manji, a korona je počela da sve više uzima danak.

U ovakvim okolnostima pitanje je ima li rešenja za njihovu budućnost, ali i šta će biti sa uplaćenim novcem i aranžmanima.

Goran Kaličanin, radnik u jednoj od turističkih organizacija, objasnio je kakvo je stanje u turističkim agencijama i imali spasa i nade za opstanak i ponovni rad turističkih agencija bez posledica koje je epidemija ostavila na ovu granu poslovanja.

-Stanje je katastrofalno, svi smo se nadali da će se stvari brže menjati na bolje, umesto toga padamo u ambis. Ja sam šef poznate agencije i postao sam tehnološki višak, zato što nisam mogao da budem na teretu firmi koja mi je toliko dala u žiovtu – rekao je Goran Kaličanin, nekadašnji šef jedne turističke organizacije.

Goran Kaličanin navodi da su od ranije svi najavljivali da će bankroti krenuti, i evo ih, posle nekog vremena zaista postaje zvanično, i sa blokadama i sa bankrotima.

Da je stanje zaista „katastrofalno“ u turističkim agencijama govori i podatak do kog smo došli u gore navedenoj fotografiji. Naime, jedna poznata turistička agencija iz Beograda u blokadi je već dve nedelje.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *