Новаково ходочашће на Ртањ

Новак Ђоковић, најбољи српски и светски тенисер, празнике је решио да проведе у домовини. Новак се са супругом Јеленом Велики петак је провео у ходочашћу на планину Ртањ, гдеј је скупљао позитивну енергију за изазове који га очекују.

Познато је да су Ђоковићи изузетно посвећени природи и да сваки слободан тренутак користе да уживају у њеним чарима, а овога пута избор је пао планину Ртањ.

Дешавало се раније да обилазе кањоне, као и да грле дрвеће, сада је планина била њихова оаза мира.

„Срећан Велики петак. Велики петак на Великом Ртњу. Симболично и снажно. Ртањ је планина која је пуна мистерија, али и изузетно јаке енергије. Ртањ је много битан за наш народ. Што се више духовно уздижемо, то ће нам се тајне Ртња више указивати. Симболично, пењање на врх планине представља бројне менталне и физичке изазове. Када се човек попне на врх, задовољан је и поносан. Међутим, једино када се застане, ужива и цени читаво путовање до врха, онда и то ‘освајање’ врха има више смисла и испуњавајуће дејство на човек“, обратио се Ђоковић путем друштвених мрежа и честитао армији фанова празнике.

Новак и Јелена су се након пењања на врх Ртња, одморили и уживали у предивном погледу. Наредни турнир на којем први тенисер света учествује је Мастерс у Риму, на којем Ђоковић брани титулу и он почиње 9. маја.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *