Монахиње нападају због ђускања на рођендану

Снимак са једног весеља у Горњем Милановцу на ком се види како две монахиње играју и певају обишао је и поделио Србију, али и запалио интернет. Док једни критикују, други их бране, али ипак много јаче одјекују неумесни коментари људи који их никад нису ни видели, нити са њима поразговарали. Они који знају ове жене које живот проводе у једном од манастира Овчарско-кабларске клисуре, о њима имају само похвалне речи пуне поштовања и љубави, преноси агенција Рина.

-Сину смо правили први рођендан и једна од монахиња је моја тетка. Позвали смо их на весеље са најближом родбином. Сви су били одушевљени што их виде, јер их осим у манастиру ретко где могу срести. Оно што је највећи парадокс јесте чињеница да су њих две скоро све време седеле на свом месту, биле љубазне, насмејане и разговарале са свима. Нису пиле ни најмање количине алкохола. У једном тренутку су устале да испоштују нас као домаћине и заиграле уз те две до три песме, не знам ни да ли је то све потрајало петнаест минута. Певач је пришао до њих и тада су настала та два снимка. Пошто је прослава била у ужем кругу нисмо ни очекивали да може доћи до овакве ситуације – изјавио је Игор Маркељић, домаћин весеља у Горњем Милановцу.

Да појединци никад не штеде кад треба да се критикује и кад треба иза другог да виде сламку, док иза себе не виде ни пласт сена – доказ је и ова ситуација. Са друге стране, теолози јасно истичу да овакво њихово понашање није грех и да су замонашена лица такође само људи који имају право да се понекад опусте, као и да спорне песме нису никога вређале.

-Остали смо затечени том количином негативне енергије и оштрином лоших коментара. Нико од тих душебрижника није ни помислио како ће се оне осећати, да ли ће можда имати проблеме због тога. На нашој медијској сцени подржава се много тога што би пре неких двадесетак година било дегутантно, срамотно и забрањено, а сада се највећа полемика види о две дивне монахиње које су свој живот посветиле Богу и највећи је проблем што су играле и веселиле се уз две песме које су настале пре доста година – каже Игор.

Он додаје да сви они који су били изреволтирани снимком који су погледали да само једном оду у манастир у ком годинама живе ове две монахиње никад ниједну ружну реч о њима не би рекли.

-То је права оаза мира и љубави. У ту Божију кућу многи свраћају управо и због њих, јер оне су те које вас дочекају и испрате са осмехом, пруже утешну реч свима коме је потребна. Са много труда и љубави обраћају пажњу на сваки детаљ, воде рачуна о манастиру који је један од најуређенијих у том крају. Сате и сате проводе у молитви, дане у посту и на најбољи могући начин преносе православље и на млађе генерације, деца их просто обожавају. Ово што се о њима чита и пише је за све нас као људе велики пораз – закључује Игор.

Остаје нада да је сваког чуда три дана доста и да ће две монахиње након потпуно нежељене и непотребне медијске пажње која траје данима наставити да живе у миру у манастиру који су бирале за свој дом. Погледајте видео-снимак:

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *