Prodata Jugoslavija!

Hotel „Jugoslavija“ prodat je na licitaciji firmi „MV Investment“ po početnoj ceni od 27 miliona evra.

Investment bila je jedina firma koja je učestvovala na licitaciji, a sa njom je odmah i potpisan ugovor.

Ovo je bilo prvo javno nadmetanje za hotel “Jugoslavija“, a početna cena iznosila je 27 miliona evra, upola manja od procenjene vrednosti imovine firme “Danube Riverside” u stečaju, koja je vlasnik “Jugoslavije”. Osim samog hotela, na prodaju je bilo i građevinsko zemljište na kojem se on nalazi, ukupne površine 45.613 kvadrata (oko 4,5 hektara), ali imovina koju čine luster-tavanica i bronzana bista Aleksandra Zarina, koji su pod posebnom zaštitom kao kulturna dobra.

Hotel i dva nebodera

Uprkos tome, prema rečima saradnika stečajnog upravnika Ljubiše Miljkovića, bilo je zainteresovanih, a jedna firma ispunjavala je uslove.

Inače, očekivalo se da upravo MV Investment, odnosno Milenijum tim da kupi ovaj objekat, budući da su suvlasnici parcele na kojoj se hotel nalazi. Takođe, ta firma je finansirala Plan detaljne regulacije za „Jugoslaviju“.

Kako su mediji ranije objavili, predviđena je rekonstrukcija postojećeg objekta – hotela „Jugoslavija“, a pored će biti izgrađena dva nebodera, odnosno tornja, visine od čak 155 metara. Planirana površina budućeg kompleksa biće 240.000 kvadrata. Planirano je da se na ovom mestu nalaze i komercijalni sadržaji i stambeni objekti.

„Pored stanovanja, moguća je izgradnja trgovinskih, komercijalnih, poslovnih i ostalih namena, koje svojom funkcijom ne narušavaju konfor stanovanja i životnu sredinu, i to trgovina, poslovanje, ugostiteljstvo, hoteli, kazino, uslužno zanatstvo, turizam, sportski sadržaji, sadržaji kulture, lekarske ordinacije, zdravstvene ambulante, apoteke, računski centri, objekti obrazovanja (privatne škole, igraonice, radionice za decu i sl.),u funkciji ostvarivanja definisanog procenta zastupljenosti planiranih namena u okviru urbanističke zone“, piše u dokumentu.

One thought on “Prodata Jugoslavija!

  • 22. март 2024. at 20:13
    Permalink

    J.bali vas neboderi. Znate li vi kako duva od reke??? Ostavite Zemun kakav jeste. Ostavite Kej! Gradite u nedodjijama, vratite ljude u neke druge gradove koji su trenutno pusti, napravite nešto novo gde nema ničeg! Prestanite da uništavate ovo što imamo! I još jednom j.bali vas neboderi.

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *