Доживите благодети Егине уз благослов Св. Нектарија

Са оцем Ненадом Андрићем разговарали смо о старцу Нектарију ...
Прота Ненад са старцем Нектаријем

Отац Ненад Андрић из Ваљева већ десет година одлази на Егину у манастир Св. Нектарија и Камаризу где одводећи велики број верника врши својеврсну духовну мисионарску делатност.

Придржавајући се црквеног и државног закона ходочашћа је уредио да се организују по правилу Министарства туризма преко туристичке агенције „Егина травелс“ у којој му свесрдно помажу туристички менаџер Тамара Ђукановић, руководилац агенције дип. туризмолог Мира Јањић, попадија Катарина, књиговођа Драгица Ђукић, туристички водичи Драган Станковић, Гордана Милисављевић, Аца Павић, Душан Радојчин…

Жеља за ходочашћима појавила се после сусрета са старцем Нектаријем, каже о. Ненад. Ево шта нам је о својој мисији још испричао:
-Први пут када сам био у манастиру св. Нектарија у Камаризи веома јаке помисли сам добио да је душекорисно да организујем ходочашћа и да напишем књигу о св. Некатрију да наш народ зна да постоји ванвременско место на земљи попут Егине и Камаризе где се наше молбе брзо услише. Испричао сам то старцу Нектарију и добио сам благослов од њега да се бавим ходочашћем и пишем књиге. Он ми је рекао преко преводиоца: „Имаш благослов св. Нектарија и мој. То ти је и света дужност да чиниш“.

Када сам написао књигу и однео му, старац ми је рекао – св. Нектарије се обрадовао овој књизи, благословиће те. Ова књига привешће многе Христу.

Те речи једног светог човека попут старца Нектарија (Виталиса) су ми давале снагу и даље су извор моје енергије да водим ходочашћа и пишем духовну литературу. Старац је био човек живе вере, прозорљив, пун благодати Божије, испуњен великом љубављу ка Богу и свим људима света али и истинољубив. Није он тако мени увек делио комплименте. Дибио сам од њега пуно савета, захцаљујући Наталији Ковачевић и Дејану Томашевићу али и очинских брижних критика, које су ми битне за оба света.

Egina hramНа пр. није ми дао благослов да идем на Малту, да будем тамо парох. Међутим ја сам отишао. Због влажне климе оштетио сам плућа и последице су остале имам неке врсте алергија. Када сам се вратио после неколико месеци са Малте, отишао сам код старца. Он је узео свој штап и пред оним народом ме ударио ( не срећом јако ) по задњици као родитељи децу због непослушности…А она очински загрлио и пољубио ме. Памтим сусрете са старцем милим и писаћу једну књигу о њима, многе поуке ће вредети многима и обелоданити многа чуда.

Зато пре пар година када сам добио понуду од црквене управе из парохије Елизабет код Њу Џерсија да идем тамо на службу, са делегацијом из Америке на челу са г. Зораном Зовков отишао сам код старца Нектарија.
Он ми је рекао – Не, не, не Америка ! Немаш благослов. Послушао сам старца.

Памтим сусрете са старцем милим и писаћу једну књигу о њима, многе поуке ће вредети многима и обелоданити многа чуда.

IMG 20180323 101843 930Свако ходочашће донело је своје плодове. Многи су духовно оздравили, многи телесно а на десетине брачника добили су пород, здраву и радосну децу – испричао нам је прота Нењнад.

Ново ходочашће планирано је од 16. до 22. јула 2020. године и оно је као и сва друга, како наглашава отац Ненад,  уз благослов старца Нектарија, јер сада нас благосиља са неба.

-Придружите нам се и доживите благодати Егине и благослове св. Нектарија и старца Нектарија – позива заинтересоване отац Ненад.

Цена укупна за ходочашће је 190 € са три ноћења, превоз аутобусом и трајектом без додатних доплата.

Пријаве на телефоне: 064 6492070 и 065 4453 036 мејл eginatravel@gmail.com. О другим поклоничким путовањима можете се информисати и на веб страници Егина травелс: http://www.eginatravel.rs/

Седиште туристичке агенције Егина травелс у Ваљеву: Вредно особље агенције

Насловна фотографија: Успомена са једног од путовања на Егину

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *