Чудо у Грузији: Цркве пуне, короне нигде!

Народ који је веран Богу и својој отаџбини биће чудесно Богом благословен, рекао је митрополит кјатурски и сахкерски Данило из Грузијске православне цркве у својој недељној проповеди у Саборној цркви Свете Тројице.

Чудо је виђено у Грузији, где није дошло до ерупције епидемије вируса короне упркос чињеници да цркве никада нису биле затворене, као у многим другим земљама, нагласио је митрополит Данило.

„У питању је на првом месту грузијски етос „. Неко може питати како је преживео. Преживео  је из два разлога: био је посвећен отаџбини и Богу. Онога ко је посвећен Богу и отаџбини, Бог неће  напустити и избавиће га Његова велика милост“, рекао је митрополит Данило и наставио:

„Данас смо видели пример ове милости“. Ова држава се, упркос многим проблемима, показала много заштићенијом од већих држава, и то се догодило зато што је наш народ дао све од себе, а људи који се до краја боре за земљу, љубав и морал – видеће чудо Божје. Видели смо чудо које се догодило у Грузији“, нагласио је он. „Упркос томе што богослужења никада нису престала, епидемија није избила у Грузији.

„Бог ће учинити чудо  народу који је одан Богу и отаџбини. Грузија је имала такве одане патриоте и зато је преживела,“ напоменуо је архијереј. Живот без Христа је смрт, а смрт са Христом је живот. То веровање нас је избавило од ове епидемије“, рекао је архијереј Данило.

У марту је Грузијска патријаршија изјавила да је затварање цркава „неоправдана  увреда Бога“.

Извор: Orthochristian.com (са енглеског превела: Информативна служба СПЦ)

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *