Црна Гора затворена само за Србију

Црна Гора ће у складу са одговарајућом проценом у првим данима јуна отворити границе са земљама које испуњавају критеријуме Института за јавно здравље, саопштио је премијер Црне Горе. Међу земљама за које Црна Гора отвара границе нема Србије.

ImageМарковић је на конференцији за новинаре рекао да је да је критеријум Института за јавно здравље најмање 25 оболелих у односу 100 хиљада становника. Он је прецизирао да ће Црна Гора 1. јуна отворити границе са Хрватском, Словенијом, Аустријом, Немачком, Пољском, Чешком, Мађарском, Албанијом и Грчком. На питање новинара о отварању граница, Марковић је казао да је то питање поверења.

„Границе ћемо отварати према земљама које имају сличан епидемиолошки статус. Нећемо тражити никаква посебна тестирања, сви ће добити јасна упуства шта их очекује у земљи, и које прописе морају поштовати и верујем да је то у овом тренутку сасвим довољно да спречимо импортацију вируса у Црну Гору“, рекао је премијер, пренела је РТЦГ. „Како сада ствари стоје, макар две земље у региону могу испунити наш критеријум. Али, ситуација се мења, ствари се побољшавају…“

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *