Australijski političari sluge britanske prljave politike

Piše: Dr Marko Lopušina

Nije slučaj hapšenja i pritvaranja Novaka Đokovića u Melburnu usamljen primer nasilja države Australije nad Srbima. Australijska vast i političari su već decenijama antisrpski raspoloženi. Ta diskriminacija prema Srbima potiče još s kraja Drugog svetskog rata, kada je Peti konitinent kao emigrante prvo primao ustaše, odnosno naciste, a potom saveznike, odnosno Srbe i oficire i vojnike Jugoslovenske kraljevske vojske iseljene iz nacističkih logora Austrije i Nemačke.

Glavni ustaša u Austrliji bio je ratni zločinac Srećko Rover, kome nikada tamo nije suđeno. Australijska tajna služba nije pretila i sankcionisala antisrpske aktivnosti fašista tj. ustaša u Australiji. Oni su posle rata izveli desetak terorističkih napada na jugoslovenske institucije i Srbe na Petom kontinentu.

Ustaše i njihov Hrvatski oslobodilački pokret u Australiji imaju svoj Ustaški dom, u kome su pripremane terorističke akcije i „ustanak“ posle upada australijskih Hrvata u Jugoslaviji i napada na planini Raduši 1972. godine. Tada su ustaše ubile i ranile petnaest srpskih pripadnika bezbednosit.

Interesanto je da su te ustaše vežbale napad na SFRJ i ubistvo bosanskih Srba u kampu australijske vojske. Austalija ne dira ustaške teroriste, ali je zato progonila Srbe. Tamođnja tajna služba ASIO ima dosijea svih srpskih organizacija i njenih vođa, kao neprijatelja Austrlije.

Kada je devedesetih godina počao raspad SFRJ, australijska vlast je po nagovoru Velike Bitanije, čija kraljica je monarh i Australije, osudila i napala Srbiju. Tada je iz Muzeja Australije uklonjena voštana figura srpskog borca iz Prvog svetskog rata, koji se sa australijsim Srbima borio u Galipolju, jer je i taj voštani Srbin postao neprijatelj Ujedinjenog kraljevstva i Australije.

Potom je podržala talas ustaških demonstracija u Sindeju i Melburnu protiv Jugoslavije i Srbije. Kada su ustaše napale naš konzulat, srpski konzul je odgovorio pucenjem u vazduh. Hitac je udario u krov i odbio se na jednog dečaka, zbog čega je naš konzul proglašen za neprijatelja Australije. Zaboravljen je napad ustaša na naš konzula i na našeg konzula.

Devedesetih godina jedna od najboljih australijskih pisaca Sreten Božić ili Bo Vognar, je tajno progonjen jer je otkrio istinu da su Australijanci sa Britancima vršili nuklearne probe u rezervatima Aboridžina, australisjkih domorodaca. Nuklearne probe su izazvala rak kod Abordižina i njihovu masovnu smrt. Božić je to otkio i kažnjen je tako što je sprečen da bude kandidat Australije za Nobelovu nagradu za njiževnost.

Kapetan Dragan, australijski državljanin Dragan Vasiljković držan je bez presude 12 godina u austrlijskom zatvoru kao politički robijaš, da bi ga izručili Hrvatskoj zbog učešća u borbi za srpski narod u Kninskoj krajini.

U Australiji je sredinom prošlog veka bilo oko pola miliona Jugoslovena i Srba. Oni su isušivali močvare, pravili plodne oranice i gradili Australiju. Danas ih ima svega, po popisu, 69.000 Srba, jer je većina asimilirana i uzela australijsko državljanstvo. Na taj način Australija je eliminisala Srbe u svojoj zemlji, jer ih poput Britanaca smatra da su Srbi „mali Rusi“. I jako opasan i nepoželjan narod.

Država Australija i njeni političari su sluge Britanske prljave antisrpske politike. Napad na Novaka Đokovića je nastavak antipravoslavne politike Engleza, koji sa SAD zabranjuju ruskim sportistima nastupe na svetskim takmičenjima. A sada su odlučili da to zabrane i svetskom prvaku Novaku Đokoviću. Zašto?

Pa zato jer je Novak Srbin, koji ruši nameštene sportske sisteme osvajanje zlatnih medalja i monopola u komercijalizaciji sporta u svetu.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *