Аркан ме је привукао „шармом ђавола“

Аутобиографија Синише Михајловића под називом „Игра живота“ пуштена је у продају и одмах је изазвала пажњу италијанске, али и целокупне европске јавности.

Многи медији у Италији износе различите занимљивости из књиге, а посебно занимљив био је сукоб са Патриком Вијером из октобра 2000. године.

Тада су у дуелу Лација и Арсенала у Лиги шампиона Вијера и Михајловић имали окршај на терену, из ког је Србин извукао дебљи крај.

„Једна ствар коју не бих поновио десила се тог октобра 2000. године. Када сам играо фудбал, пљувао сам играче и делио лактове и увреде. То се десило и Вијери“, пише Михајловић и наставља:

„Рекао сам му ‘јеб**и црнчуго’ и добио сам суспензију од три утакмице. Погрешио сам, и то пуно. Али, он је мене називао ‘је***им циганином’ током целе утакмице“, истакао је Синиша и закључио:

„Не постоји таква ствар, као што је расизам према Србима“. Михајловић је за „Коријере дела Сера“ испричао да га је борба са леукемијом променила.

„Постао сам бољи човек. Болест ме је ојачала и променила. Уживам у сваком тренутку, није тако било раније. Болест није грешка, то се догоди, а ја нисам никакав херој. Ја сам био уплашен човек, али ме није срамота да то кажем“.

Био је често и на мети навијачких увреда.

„То ме је пратило, ти називи као циганско г…о. Када сам се разболео осетио сам подршку свуда и то ми прија, али ја једва чекам да поново будем циганско г…о“, рекао је тренер Болоње.

Један део књиге посвећен је и пријатељству са бившим вођом навијача Црвене звезде Жељком Ражнатовићем Арканом.

„У почетку ме привукао његов шарм ђавола, а касније смо постали велики пријатељи. Никада нећу делити неке ствари какве је он делио, али нећу ни порицати пријатељство са њим. И то је део мог живота“, рекао је Михајловић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *