Срамне лажи „Џерузалем поста“ о Јасеновцу

Министарство спољних послова Србије данас је најоштрије осудило објављивање текста у угледном израелском листу Џерузалем пост, под насловом “Ово срамотно исмијавање Холокауста мора престати”, у којем се тврди да у логору Независне Државе Хрватске – Јасеновцу није побијено више од 4.500 жртава.

Из Министарства истичу да се овај текст аутора Давида Голдмана, објављен 14. августа, издваја по својој беспризорности у мору текстова насталих на таласу историјског ревизионизма и “апологетике фашистичке идеологије зла”.

–На странама угледног листа, аутор текста под називом “Ово срамотно исмијавање Холокауста мора престати” вређа сене невино страдалих жртава јасеновачког логора, али и здрав разум израелских и међународних читалаца, тврдњом да у том највећем концентрационом логору нацистичке Независне Државе Хрватске није побијено више од 4.500 жртава – наводе из Министарства спољних послова Србије.

Како подсећају, стотине хиљада жртава логора који је представљао централну тачку усташког геноцида над Србима, Јеврејима и Ромима у дугом трајању су негиране и ниподаштаване, испрва од стране ревизиониста са маргине, да би се у тај жалосни подухват почетком 90-их укључио и политички врх обновљене хрватске државе.

У саопштењу се указује да су Србија и српски народ у цјелини одувијек стајали на бранику истине, чувајући успомену на невино страдале жртве Холокауста, оштро се противећи сваком покушају да се размјере највећег злочина у историји свијета на било који начин релативизују.

–Сећањем на шест милиона Јевреја побијених у монструозном нацистичком пиру ми уједно бранимо достојанство сваке српске жртве која је страдала од истог зла, а на подручју НДХ и од исте руке. Вјерујемо да ћемо у слободи и истини посвећеном народу Израела и даље имати најискренијег савезника у одбрани права на сјећање, упркос безочним покушајима манипулације којима, нажалост, свједочимо – поручују из Министарства спољних послова Србије.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *