Позив дијаспори да посети и помогне Хиландар

С обзиром на свима познату ситуацију око корона вируса, у манастиру Хиландару (ако изузмемо две недеље у јуну) скоро да је није било наших поклоника пола године. Судећи по развоју ситуације, границе за држављане Србије биће отворене најраније почетком септембра. С тога позивамо све наше људе из дијаспоре, који су у могућности, да посете манастир Хиландар и Свету Гору Атонску, каже се у апелу из највеће српске светиње.

Манастир по благослову игумана Методија прима поклонике и само је непоходно се најавити путем мејла на pilgrims@hilandar.org.  На посету у нормалним околностима чека се и по неколико месеци и ово је заиста јединствена прилика да дођете у ову светињу. Оне који нису у могућности да посете Хиландар позивам да помогну манастиру у овом тешком тренутку сходно могућностима.

Уплате картицом путем пеј пал налога на – https://www.paypal.me/helphilandar.

Уплате на жиро рачун – http://www.hilandar.org/donacije/ (за уплате из дијаспоре користите уплате на директан рачун Светог манастира Хиландара). Такође можете помоћи ако ову објаву поделите на својим профилима на друштвеним мрежама.

Нека Вам Пресвета Богородица увек буде Брза Помоћница и трећа рука у свакој невољи и искушењу, нека вас ктитори Хиландара и све српске земље Свети Сава и Симеон благослове, а свуда и у свему да вас Господ прати, каже се на крају апела администратора Фејсбук странице Хиландар Д. Живковића.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *