Израдимо разгледнице с мотивима литија!

Херцегновска Књижара Со, чији је власник познати српски писац из Боке Никола Маловић позвао је ауторе најуспешнијих снимака херцегновских литија, посебно оних на којима се види хералдички симбол Херцег Новог, Сат кула, да се јаве како би регулисали ауторска права.

Фотографија корисника Nikola Malovic
Оригинална идеја: Никола Маловић (фото Матија Крстић, Лагуна)

„Бока Которска је, као и Црна Гора, заслужила да дочека нову туристичку сезону са разгледницама које детерминишу савремени тренутак, посебно стога што се литије неће зауставити ни на +40 степени Целзијусових. Из Књижаре Со позивају туристичке организације да поразмисле на тему – ма колико она сада звучала сумануто и сомнабулно – да се градови попут Херцег Новог узму већ сада рекламирати као градови у којима ће свим гостима бити част, гушт и фото-сувенир, учествовати у литијама током јула и августа 2020“, навео је Маловић у позиву и истиче на крају:

„Да ли ће се накарадни закон зван Закон о слободи вјероисповијести до јула или августа 2020. укинути, повући, нестати или поћи под мач било ког глагола, ми не знамо, али знамо да би управо многим љетујућим нашим људима учешће у непрекидним литијама за спас наших светиња био у историјском смислу, посебан духовни сувенир с пјене од мора“.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *