Zagonetna frekvencija 432 herca

Jedna od interesantnijih teorija koja se može naći na interentu (doduše postoji i decenijama i pre pronalaska www) je o frekvenciji na 432Hz.

Naime, mnoge kulture su u mnogim oblastima koristili vibracije. Od Aboridžina koji duvaju u onaj svoje didžeridu, preko budističkih monaha i njihovog „Om“… pa čak i preko pojanja naših monaha (tj. svih pravoslavnih)…

U meditaciji takođe, postoje razni nivou svesti u kojima mozak funkcioniše na raznim frekvencijama-talasima. Suštinski isto i mikrotalsna pećnica pa i sve dosadnašne pa i 5g mreža, mnoge benefite imaju baš na tim talasima.

Skoro sam pričao sa Rusom koji pravi uređaje za koncentraciju i generalno, održavanje te neke telesne frekvencije. To bi moglo da se grubo opiše, kao onaj primer iz fizike koji su nam davali za vreme školovanja, da je vojskama zabranjeno da marširaju preko mostova, jer kad se poklope frekvencije marširanja, most se lako može srušiti

Navodno su do pre nekih 80-ak godina, svi instrumenti i uređaji (kojih je tada malo bilo) bilo da kažem, baždareno na 432Hz. To je brzina talasa, tj ponavlja se 432x u sekundi. Neki naučnici i pobornici te teorije, tvrde da je to prirodna frekvencija, i da su do tada, ljudi i sve instrumente pravili u skladu sa prirodom u smislu da su ih tako pravili.

Sad, teorija zavere ide do toga da je Gebels u nacističkoj Nemačkoj naredio da se štimovanje sa tona A na 432 Hz radi na A od 440Hz.

Malo brži ritam, neusklađen sa prirodom i eto aknsiozne agresije. Da li je to samo izmišljotina il je još jedan fantastičan idiotluk pao nacistima na pamet ne znam.  Ali, jeste činjenica da su uskoro taj standard uveli Ameri a za njima i ceo svet.

Sad i da se ceo svet dogovori da se frekvencija muzike vrati na originalni i prirodniji nivo, bi koštao ko Petra kajgana, jer bi verovatno svi muzički studiji, radio stanice, tv stanice morali da menjaju opremu a muzičari instrumente.

Mnogi u istoriji,pa čak i Tesla, su napominjali važnost frekvencija. Poznate su i one šašave slike, pauka koji pletu mreže slušajući klasičnu muziku i neki treš metal. Da je u Japanu najskuplje meso krava koje su masirali i puštali im relax muziku. U svakom slučaju interesantna tema za razmišljanje.

Niste znali

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *