У Великој Плани обновљено 14 домова културе

У последњих пет година у општини Велика Плана обновљено је 14 домова културе и осталих објеката у којима се организују манифестације из културе. Реновиране су све установе културе у граду, те домови културе у Бугарији, Старом Селу, Лозовику, Милошевцу,  Доњој Ливадици, Марковцу, Новом Селу, Бресју, Великом Орашју, Ракинцу и Трновчу.

Најзначајнији завршени пројекат је реконструкција Градске библиотеке, која је постала једна од најлепших у Србији.  Радови су коштали око 16 милиона динара.

Обновљена градска библиотрека: Модерно здање једно од најлепших у Србији

Реновиран је и Центар за културу Масука, у шта је уложено 11 милиона динара републичких и општинских пара.

Улагањем 10.200.000 динара, оронула „Вила Клефиш“ претворена је у Градску кућу, са свечаном салом за венчања, пријем делегација које долазе у плањанску општину и друге свечаности.

Обновљен је и Дом омладине, у којем је прошле године изграђен савремен простор за музичку школу „Божидар Трудић“, са пет учионица. У склопу простора који користи музичка школа налази се и сала са 110 места у којој се одржавају трибине и концерти.

У приградском насељу Бресје на Дому културе је постављен нови кров а дотрајала дрвена замењена је са ПВЦ столаријом. У истом објекту обновљене су канцеларија МЗ и просторија коју користе пензионери.

У центар за културу Масука уложено је 11 милиона динара општинских и републичких пара

На Дому културе у Милошевцу замењен је кров, постављена ПВЦ столарија, реновиране су мала сала и библиотека. Кров и столарија замењени су и на кући културе у Марковцу. На овој згради урађена је и нова фасада. Нову столарију добили су и домови културе у Великом Орашју, на којем је завршен и већи део фасаде и Крушеву.

На дому културе у Бресју замењен је кров и дотрајала дрвена столарија

Дом културе „Влада Марјановић“ у Старом Селу је прошле године добио нову фасаду а раније су замењени кров и столарија. На Дому културе у Трновчу постављена је ПВЦ столарија, урађена је нова фасада и наткривен улаз у објекат. Значајни радови изведени су и на  Дому културе у Новом Селу. Замењена је столарија, плато испред дома је асфалтиран а нови асфалт су добиле и стазе око објекта.

Нове просторије музичке школе у Дому омладине

У Крњеву је завршено реновирање комплекса у којем се налазе прва српска сеоска школа у Србији јужно од Саве, отворена пре 240 година и црква брвнара посвећена светом Георгију, у чијој порти се школа- музеј налази.

Дом културе у Ракинцу, селу у којем се међу Поморавље и Шумадија, добио је нову столарију, замењен је део кровне конструкције, реновирани су улазни ходник и просторија за пензионере.

На задружном дому у Лозовику, највећем плањанском селу, замењени су кров и столарија а урађена је нова фасада. У унутрашњости објекта реконструисане су просторије Месне канцеларије, библиотека и сеоског културно-уметничког друштва „Радица Ранковић“.

Насловна фотографија: Стара школа у Крњеву

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *