Kapetan osuđen, ali ipak na slobodi?

Dragan Vasiljković, poznat kao kapetan Dragan, osuđen je na 15 godina zatvora za navodno zlostavljanje zatvorenika u Kninu i planiranje napada na policijsku stanicu u Glini. Presuda je nepravosnažna, a Vasiljković bi uskoro mogao na slobodu, piše portal Index.

Taj portal, pozivajući se na izjavu Vasiljkovićevog advokata Tomislava Filakovića, navodi da je Dragan Vasiljković većinu kazne već odslužio, jer je pre više od 11 godina uhapšen u Australiji, a obično se vreme provedeno u pritvoru računa u zatvorsku kaznu.

„Ako znamo da su dve trećine kazne izdržane, onda je kazna izdržana u celosti. To podrazumeva da se pristupi izvršenju kazne. O tome ćemo se dogovarati hoćemo li tražiti upućivanje na izdržavanje prije pravosnažnosti ili nećemo. Formalno je zapravo odslužena kazna i ovo bi u tom smislu bila očekivana presuda da pokrije dosadašnji ekstradicijski pritvor i istražni zatvor“, izjavio je Filaković.
On je kazao da je njegov klijent, s obzirom na to da je 11 godina i 11 meseci bio u ekstradicionom pritvoru i istražnom zatvoru, praktično već odslužio kaznu.
Filaković smatra i da, ako Vasiljković zatraži upućivanje na izdržavanje kazne zatvora pre pravosnažnosti presude, može odmah zahtevati i uslovni otpust, jer je za to ispunjena zakonska pretpostavka.
Australija ga je izručila Hrvatskoj u julu 2015. godine.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *