Како некоме може да смета „Тамо далеко“?

Владо Георгијев, познати српски и црногорски певач пре неколико дана одржао је концерт у Херцег Новом над којим се скандализују власти Црне Горе због песме „Тамо Далеко“, коју је отпевао заједно са публиком.

Против организатора концерта под називом „За наше Косово и Метохију“, а због песме „Тамо далеко“ и српских застава Министарство културе најавило је кривичне пријаве. Реагујући на ову најаву Геогријев је изјавио да за црногорску власт очигледно Срби нису добродошли у Црну Гору.

„Оптужују Србе за своје порекло и лозу. Никада нисам чуо да се неко побунио када се на фештама у Боки развија хрватска застава. Мени то никада није засметало“, рекао је Георгиев.

Према његовим речима, ко год да је песму „Тамо далеко“ повезао са мржњом, треба прво да пропадне у земљу од стида, а одмах затим да потражи озбиљну лекарску помоћ.

„Ја сам рођени Новљанин и Црну Гору волим као једно од два ока у мојој глави. Господо, сем да нешто радите за шта вас народ плаћа, престаните да вређате. Зауставите се кад осетите да ће имало мржње изаћи из вас“, поручио је Георгиев.

На неразуман потез подгоричких власти стигле су и друге бројне рекације, којима се овом приликом нећемо бавити, али ћемо пустити снимак песме „Тамо далеко“. Уживајте!

Насловна фотографија: Мондо/Стефан Стојановић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *