Čudo od dečaka: Slika zatvorenih očiju!

Siniša Matijević, dečak iz sela Gornja Budača kod Karlovca na Kordunu otvorio je svoju prvu izložbu u velikoj sali Skupštine Grada Beograda. Ovom nesvakidšnjem umetniku, koji slika sa povezom preko glave, zatvorenih očiju, uručena je tom prilikom nagrada „Despot Stefan“, koju je nedavno ustanovio gradski parlament.

Na ovo laskavo priznanje Siniša je odgovorio poklonom gradonačelniku Beograda svom imenjaku Siniši Malom, koga je takođe naslikao sa povezom preko očiju.

Takav način crtanja i slikanja je ono po čemu se bitno razlikuje od ostalih talentovanh vršnjaka. A sve je počelo slučajno.

„Ja sam crtao jednog suseda, komšiju. Onda sam probao i uspelo mi je“, kaže skromno Matijević.

Siniša i njegov otac već nekoliko dana borave u Beogradu kao gosti grada, gdje mu je organizovano da radi sa nekoliko akademskih umjetnika. Ovi kratki kursevi su samo stepenica u ostvarenju najveće želje ovog dvanestogodišnjaka.

„Imam nameru da upišem likovnu akademiju, vratim se u Beograd i ovde nastavim da radim“, ističe ovaj talentovani dečak.

Siniša živi sa ocem i bakom u kući bez kupatila i to za njega uopšte nije problem. Do škole pešači osam kilometara, ali ni to mu nije neka smetnja. Neko bi mogao da pomisli  da ovaj dečak živi u svom svetu slika i skulptura kako bi pobegao od problema ili siromaštva. Ali, ne, nije reč o tome, jednostavno, on to voli i za to živi, što je uz talenat presudan uslov da postane vrhunski umetnik.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *