Албанац ножем напао младе српске кошаркаше

Чланови кошаркашке кадетске репрезентације Србије су нападнути у Удинама од стране једног мушкарца, за ког се претпоставља да је албанске националности.

Како је за Б92 рекао потпредседник КСС-а Игор Ракочевић, инцидент се догодио у четвртак увече, када су репрезентативци добили слободно вече и кренули у обилазак града.

„Пре пола сата један Албанац је напао нашу децу у Удинама. Деца су добила слободно да прошетају, били су заједно у мајицама Србије, а онда је почео да их прати један Албанац, возећи бицикл“, навео је Ракочевић.

Функционер КСС-а је истакао да је нападач почео да добацује играчима.

„Говорио је свашта, да је Косово Албанија, а не Србија… Деца су се спортски понашала, руком су му показали да се склони, али је он постао још агресивнији, сишао је са бицикла и почео да их јури ножем. Деца су успела да побегну и да се затворе у хотел“, додао је Ракочевић.

Како је истакао, делегација Србије је разочарана и љута на ФИБА и организаторе.

„Досад није постојало ниједно лице које би вршило обезбеђење наших играча, ни у граду, ни у хотелу. Обратићемо се нашој амбасади како бисмо добили заштиту“, истакао је Ракочевић. „То што су наша деца преживела за ова 24 сата, то је страшно… Не знам како ће моћи сутра да изађу на терен. Срећа да смо ту ми из савеза да им пружимо подршку“.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *