Маринин „Бродвејски мјузикл Никола Тесла“

На слици може бити: 1 особа, виолина, кларинет, цвет и текст који гласи „11:16 4 Safari Video 38 Power Up Concert Kennedy Center ල Follow 6፡3 Copy Marina Arsenijevic Invitation to The Kennedy Center concert on... more UP NEXT: bench ain't big enough for the two ot.. X x“Српска дива, која живи у Њујорку ,најавила ново дело у коме цитира Теслину мисао да ће жене бити јаче

Била је аутор и све нас пре неколико година ”запалила”, као и цели aмерички континент, својом вештом уметничком перформансом, спојем лепог балканског мелоса и класичне музике коју је изводила са једним војним оркестром и то Академије Вест Поинт. Ради се о познатој композиторки и пијанисти, диви Марини Арсенијевић која живи у Њујорку а назив дела био је ”Балканста свита”.

После тога је хтела са новијим  албумом ”Богатство у разликама” да покаже свету да смо сви у истој лађи, да сви делимо исту судбину и заслужујемо исте бенефите, како је говорио велики Никола Тесла који је и Маринина трајна инспирација, а за чије се наслеђе као уметник својски брине.

На слици може бити: 1 особа, клавир и виолинаТако се пре две године појавило и њено још озбиљније дело ”Теслина рапсодија”. Сваког лета, идући према прелазу на јесен и диви Марини знатно се увећају професионалне обавезе гостовања, снимања, концерти, посете. Ове године позивала је публику на свој фантастични концерт у Кенеди Центру у Вашингтону – они који су успели да добију место били су одушевњени њеним наступом. Централну тачку посветила је свом великом земљаку Николи Тесли, захваливши му се још једном за све што је пружио целом човечанству, али овог пута износећи још један куриозитет.

Пронашла је и Теслину реченицу коју је још пре 100 година изговорио о борби жена за равноправни положај полова у друштву. Рекао је да ће се та борба тако завршити да ће жене бити јаче од мушкараца. Упозоравајући мушки део публике да то правилно схвате, дива Марина представила је уводне тонове свога најновије дела ”Бродвејски мјузикл Никола Тесла”, који тренутно припрема.

Велико задовољство и прве честитке за квалитет и истрајност упутио јој је и оснивач Теслине научне Фондације Никола Лончар. На доњим фотографијама, са дивом Марином су иза позорнице биле и госпође Глорија Фелдт и Ализон Палмер.

Текст: Драган Мкшковић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *